Författare i storbråk

Bokåret 2011 börjar med storbråk mellan två av Sveriges mest kända författare. Björn Ranelid och Peter Englund har blivit rejält osams sedan Ranelid under en intervju efter sändningen av Let’s Dance kommenterat Svenska Akademien. ”Framför allt de som sitter i Svenska Akademien tror jag skulle behöva ta sig ut från kammaren och börja dansa”, sade Ranelid.

Englund var inte sen att svara i sin blogg; han kommer inte att dansa men uppmanar Ranelid att fortsätta göra det. ”Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas.” Bråket fortsatte med fler utfall från båda författarna och igår hamnade de på Aftonbladets löpsedel. Inte alltför ofta en ordväxling mellan författare syns där – vad månde bliva av ett bokår som börjar med sådan dramatik? Jag väntar med lika delar spänning och bävan.

Läs artikeln om bråket i Aftonbladet här och läs Peter Englunds blogginlägg här. GP:s skribent kommenterar bråket här och SVD berättar mer om vad som har hänt här.

Det här inlägget postades i Svenska författare, TV. Bokmärk permalänken.

2 svar till Författare i storbråk

  1. Vixxtoria skriver:

    Ulrika Knutsson har också kommenterat i Expressen. Här.

    Själv kan jag säga så mycket att jag skulle kunna överväga att titta på Let’s Dance om Englund var med. Men som det är nu får det va. :-)

  2. Therese skriver:

    Jag anar att Let’s Dance nog kommer få en helt ny grupp tittare nästa gång det sänds…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>