Korrekturläsning

En felfri text

Syftet med korrekturläsning är att se till att din text är helt fri från stav- och skrivfel. När jag korrekturläser kontrollerar jag att all grammatik är rätt, att alla ord är rättstavade, att alla avstavningar är riktiga och att interpunktionen är korrekt. Särskrivningar, anglicismer, upprepningar, meningsbyggnadsfel och liknande rättas till och ändras. Jag går även igenom texten med avseende på konsekvens och ser till att alla ord och uttryck används rätt och på samma sätt överallt.

Korrekturläsning kan göras av hela manus, kortare texter, innehåll till hemsidor och broschyrer etc – jag har god vana av att korrekturläsa alla sorters texter och är alltid noggrann så att du kan vara säker på att din text blir hundra procent grammatiskt korrekt.

Texten lämnas till mig i det format som passar dig bäst. Du kan skriva ut den på papper eller mejla den som pdf eller Wordfil. Arbetets utformning och omfattning anpassas alltid till dina krav och önskemål. Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar – alla frågor är välkomna!